Başkan Tugay: Master Plan için süreç başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kapsayıcı ve Erişilebilir Kentsel Mobilite etkinliğinde toplu ulaşımda konforu artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı..

Başkan Tugay: Master Plan için süreç başladı
Yayınlama: 11.06.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzQ İnovasyon Merkezi’nde Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü Desteği İle düzenlenen “Kapsayıcı ve Erişilebilir Kentsel Mobilite” konulu #CONNECT4MOBILITY 2024 etkinliğinin açılış konuşmasını yaptı. Toplu ulaşımda konforu artıran ve araç trafiğini azaltan yeni alternatiflerin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Tugay, Barselona ve Venedik’ten birer uygulama örneği verdi.

Ulaşım denilince sadece taşıtların değil yayaların ulaşımının da düşünülmesi gerektiğini önemle aktaran Başkan Tugay, “Yürümek de bir ulaşım şekli. Önce yürüyebilmemiz lazım. Bunun üzerinde de çalışmamız lazım. Örneğin Vasıf Çınar ve Şehit Nevres bulvarlarında düzenleme yaptık. Buradaki bisiklet yolunun kaldırılması ile ilgili bisikletçilerden eleştiriler geldi. Keşke o sokağın gerisinde, ilerisinde bizi bir yerden bir yere götürecek şekilde bir planlamayla yapılmış olsaydı. Yürüyerek, bisikletle, pazar arabasıyla, insanları rahatsız etmeden, herhangi bir aracın altında kalıp ezilme riski yaşamadan gidebiliyorsanız, belediye bunu planlamışsa o iyi bir şeydir. Master Plan çalışması yapacağız” ifadelerini kullandı.

Toplu ulaşıma dair alternatifler yaratılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tugay,  konuşmasına şu sözleri ekledi:

“Uçan araçlarla ne zaman ulaşımı sağlayabiliriz bilmiyorum. O yıllar gelecek muhtemelen. Ancak biz, çevreci, planlı ve konforlu bir ulaşım için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deniz taksi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Venedik’teki deniz taksiler gibi onlara benzer araçları kullanabiliriz. Dışarıdan baktığınız zaman küçük, sade, basit ama kendi iç konforu olan 4- 6 kişilik küçük tekneler ama hızlı gidiyorlar. Belediye gibi toplu ulaşımdan sorumlu kurumların bu anlamda bazı açılımlar yapabileceğine inanıyorum. Bunun için araç üreticileriyle görüşüyorum. Bazı özel tasarımlar yapılabileceğini ve bunların İzmir’e sürpriz olacağını düşünüyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.