Başkan Tugay: Kültürpark’ı gözümüz gibi koruyacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu kez Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı ve belediye bürokratları ile bir araya geldi.

Başkan Tugay: Kültürpark’ı gözümüz gibi koruyacağız
Yayınlama: 16.07.2024
1
A+
A-

İlçenin sorunları, devam eden ve yapılması planlanan projeleri dinleyen Başkan Cemil Tugay, Kültürpark’ı korumak ve güzelleştirmek istediğini söyledi. Başkan Tugay,  “Bina yapmadan, mevcut olan yapıları fonksiyonel hale getirip yeşil alanı artırmaya kararlıyım. Güvenli ve akıcı trafik için İzmir Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) projesi kapsamında daha önce çıkılan ihalede Kültürpark içinde yönetim binası planlanmış. Bu konudaki tavrım net olduğu için yeni yer bulmaya çalışıyoruz. Kültürpark’ın başka kurumlarca işgal edilmemesi konusunda kararlıyım.” sözlerine yer verdi.

Kazı sonrası kapatılmayan yollarla ilgili şikayetlere değinen ve bu sorunu çözmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olan kazılarda kapatma uygulamasını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. En kısa sürede en düzgün şekilde sorunun çözülmesi için bu işe ağırlık verdik. İlçe belediyelerinin de ruhsat izni verirken kapatma işini diğer kurumlara bırakmaması daha iyi olacak. Hem gecikiyor hem düşük malzeme kullanılıyor” diye konuştu.

Ulaşım Master Planı için çalışmaların da başladığını aktaran Başkan Tugay, bu konuda radikal değişiklikler olabileceğini ifade ederek “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’na da çalışılıyor. Ulaşım Master Planı, Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’nı da içerecek şekilde yapılacak. İzmir için yeni açılımlar yapabileceğiz. Yeni açılacak sokaklar, caddeler olabilir. Ayrıca su baskını ile ilgili yağacağımız çalışmalar var. Kordon’u su basmaması için taslak çalışma yaptık. Taslak projede Kordon’un kıyı bölgesinde gizlenmiş bir set çalışması var. Ayrıca drenaj sistemini güçlendirdiğimiz bir taraf var. Beraberinde peyzaj çalışması yapılacak. Kordon’un genel havasını bozmadan fonksiyonel olarak daha fazla kullanım alanı olsun diye çalışma yapıyoruz. Yağmursuyu ayrıştırma konusunda da eksik olan alanların tamamlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, çöp kutuları, İzmir’in ihtiyacı olan kent kütüphanesi, ikinci el pazarları da konuşuldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.