Başkan Tugay: Kaybettiğimiz ağaçları yeniden kazanmak için bir eylem planımız olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayındır’da yangının tarım ve hayvancılığı olumsuz şekilde etkilediği köyleri ziyaret etti.

Başkan Tugay: Kaybettiğimiz ağaçları yeniden kazanmak için bir eylem planımız olacak
Yayınlama: 18.08.2024
3
A+
A-

Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ile Bayındır Kaymakamı Murat Mete ile Elifli Köyü'nde vatandaşlarla buluşan Başkan Cemil Tugay, yangın riskine karşı burada konuşlandırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, Pendik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ile Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekiplerine tek tek teşekkür etti. 

Tarım alanları ile seraların yangından etkilediği köyde kent genelindeki yangınlara ilişkin son durumu paylaşan Başkan Tugay, son 4 günde orman, otluk alan, ev ve araç olmak üzere 249 yangının çıktığını söyledi. Ormanlık alanlarda büyük oranda soğutma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Tugay, “Çok aktif bir yangın yok. Yangınlar genel olarak kontrol altında gibi görünüyor” diye konuştu. 

Yaklaşık 600 köyün 440'ına yangın söndürme tankeri verdiklerini söyleyen Başkan Tugay, “Diğerlerine de tanker vermeyi planlıyoruz. Böylece olası yangınlara karşı çok daha hızlı müdahale şansımız olacak. İtfaiyemizin personel ve araç sayısını arttırmayı planlıyoruz. Bazı modern araçları itfaiyemizin emrine vererek, daha etkin ve daha hızlı yangın müdahaleleri gerçekleştirelim istiyoruz. Ama yasaya göre yerleşim yerleri dışında biz yetkili değiliz. Öte yandan bazı koordinasyon sorunları yaşanabiliyor. Bunları konuşmamız gerekiyor” diye konuştu.  

Yangından etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarını gidermek için acil yardım planı uygulamaya başladıklarını aktaran Tugay, şunları söyledi:

“Hayvanları telef olan vatandaşlarımız var. Bunlara hızlıca yardım etmeyi planlıyoruz. Daha sonra kaybettiğimiz ağaçları yeniden kazanmak için bir eylem planımız olacak. Onu da bütün vatandaşlarımızın, ilgili bütün kurumların ve kişilerin desteği ile yapmamız gerekiyor. Başka türlü sadece belediye olarak bunun altından kalkamaz. Yanan her şeyi yerine koymamız lazım. Bir taraftan acil sıkıntıları giderecek şekilde çalışırken, diğer taraftan bakanlıkla görüşmeleri başlatacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.