Başkan Tugay: İzmir’de Uzak Doğu, Çin kültürünün örneklerinin daha fazla olması lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xiamen Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Canmin ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Başkan Tugay:  İzmir’de Uzak Doğu, Çin kültürünün örneklerinin daha fazla olması lazım
Yayınlama: 07.06.2024
5
A+
A-

İzmir’in kardeş kenti Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xiamen şehrinin Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Canmin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Çok ciddi mermer ocaklarımız var ama işleme, tasarım konusunda yapmamız gerekenler olduğunu hissediyoruz. Bunu geliştirme konusunda birlikte çalışabilir miyiz diye düşünüyorum. Ayrıca kardeş belediye olduğumuz kentlerle kültürel olduğu kadar ticaret ilişkilerimizi de geliştirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda biz çok istekliyiz. İzmir’de Uzak Doğu, Çin kültürünün örneklerinin daha fazla olması lazım. Çok insan geliyor ziyarete ama kent içinde Çin ya da Uzak Doğu’yu temsil eden yapılar, parklar, alanlar neredeyse hiç yok. Bunlar çok ilgi çekici olacaktır, insanlarımız seviyor.” şeklinde konuştu. 

Türkiye ve İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Xiamen Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Canmin, “İzmir çok güzel, Xiamen’e çok benziyor. İzmir’de eğitim, turizm, ticaret ilişkilerimiz hiç kesilmedi. İzmir Limanı ve Xiamen Limanı da kardeş liman. İki şehir arasında konteyner giriş çıkışı dünyada yedinci sırada” dedi. Xiamen’de yapılan mermer fuarından bahseden Canmin, “Belediye başkanı seçildiğinizi duyduktan sonra Xiamen ve İzmir arasındaki turistik, ekonomik, kültürel ilişkilerin daha da büyüyeceğine olan inancımız arttı” ifadelerini kullandı. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.