Başkan Tugay, İzmir tarımının yol haritasını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dünya Çiftçiler Günü’nde İzmir tarımının yol haritasını anlattı.

Başkan Tugay, İzmir tarımının yol haritasını açıkladı
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, İzmir’de tarımsal üretimin köklü bir şekilde geliştirilmesi için başlatılacak projeler ve destekler hakkında bilgi vererek, beş yıllık görev süresinde İzmir’in kırsal kalkınma reformunun rotasını çizdi.

Tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Başkan Tugay, “Köylü milletin efendisidir diyen bir liderin kurduğu Cumhuriyet’in vatandaşlarıyız. Öylesine bir insan ki, bu sözü 100 yıl önce söyleyebiliyor ve biz 100 yıl sonra o noktaya geldiğimizde ne demek istediğini daha iyi anlayabiliyoruz. Bütün çiftçilerimizin şunu emin bir şekilde bilmesi lazım; her geçen gün daha fazla değer ve önem kazanacaklar.” dedi.

Başkan Tugay, “Kentte yaşayan insanların gıda ihtiyaçlarının karşılanması ve bunun en sağlıklı şekilde yapılması için de bir kentsel gıda stratejisine ihtiyaç var. Ben bunu Karşıyaka’da yapmıştım. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Stratejisi Eylem Planı’nı yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Kompost tesisleri toprağın kalitesini artıracak”

Kompost tesislerinin önemine değinen Başkan Tugay, “Kentlerde üretilen organik atıkların ve bağ, bahçelerdeki budama artıklarının komposta dönüştürülmesi için hazırlık yapıyoruz. Kompost tesislerimiz olacak. Vatandaşlarımızın organik atıklarını çöpe atmamaları, bir kompost yapmak üzere kenarda biriktirmelerini rica edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.