Başkan Tugay: İlçe belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Foça’da düzenlenen koordinasyon toplantısına katılarak, gelecek dönemin yol haritası hakkında değerlendirme yaptı.

Başkan Tugay: İlçe belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını yerinde belirlemek ve çözüm yolları geliştirmek için başlattığı koordinasyon toplantılarını sürdürüyor. 

Toplantının açılışında konuşan Başkan Tugay, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışmanın önemine değindi. Başkan Tugay, temel belediyecilik hizmetlerinin titizlikle sürdürülmesini isteyerek, şunları söyledi:

“Bunun yanı sıra sosyal hizmetler konusu da çok önemli.  İşsiz, yoksul çok sayıda yurttaş var. Bunların mutlaka farkında olmalıyız. Dezavantajlı topluluklardan olan yaş almış kişiler, kronik hastalar, engelliler, 0-3 yaş arası çocuklar, öğrencilerin yaşadığı zorluklar var. Şehrimizde hiçbir vatandaşımızın aç kalmamasını sağlamak için aşevi hizmeti vermeliyiz. Barınma sorunu yaşayanlar için düşkünler evi gibi bazı hizmetlerimizi geliştirmeliyiz.”

Foça'nın turizm açısından İzmir'in çok önemli marka ilçelerinden biri olduğunun altını çizen Tugay, şunları ifade etti:

“Temel bazı çözülmemiş basit sorunlar var. Buralarda biz anlamsız şekilde kaybediyoruz. Büyük denizlerde büyük işler başarıyoruz ama küçük ırmaklarda boğuluyoruz. İlçe belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu kadar özel bir turizm kentinde, sahil ile ilgili düzenleme yapmak için neyi beklediğimizi bilmiyorum. Yapmamız lazım. Yeni göreve başladık. Yeni yapılanma süreçleri var.”

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü yanlarında hissettiklerini ifade ederek, “Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçti ancak her zaman karşımızda büyükşehirden bir muhatap bulduk. Belediyeler arasındaki bu uyumun bozulmayacağını biliyoruz. Büyükşehir 30 ilçede her alanda var.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.