Başkan Tugay: Ciddi bir eylem planımızın olması lazım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in iklim nötr ve akıllı kent hedefine hizmet etmek üzere hayata geçirilecek projelere ilişkin düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) ve İklim Nötr Eylem Planları Toplantısı’na katıldı.

Başkan Tugay: Ciddi bir eylem planımızın olması lazım
Yayınlama: 10.07.2024
4
A+
A-

İzmir’in 2030 yılında iklim nötr ve akıllı kent hedefine hizmet etmek üzere 2025-2029 Stratejik Planı kapsamında hayata geçirilecek projeler için Misyon Kentleri Sermaye Merkezi (Capital HUB) aracılığıyla SECAP ve İklim Nötr Eylem Planları Toplantısı yapıldı.

Konuşması sırasında salonda yanan ışıkların yarısını kapattıran Başkan Tugay, “Bu ışıklar yanıyordu. Şu anda bir kısmını kapattık. Böyle basit bir noktadan başlamamız lazım. Bunun adı enerji verimliliği. Harcamamızın zorunlu olmadığı enerjiyi daha ihtiyaç düzeyinde harcamaya başardığımızda önemli bir şey yapmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

İklim krizi konusunda elle tutulur işlere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Tugay, “Bizi yöneten hükümet, bu işin yeterince bilincinde değil. Dünya ülkelerinin çok büyük çoğunluğu böyle. Ekonomik kayıp istenmiyor. Karbon nasıl oluşur onu düşünmek lazım. Tüketici olarak bu üretimi kışkırtarak, gereksiz kullanımla sanayinin daha fazla karbon emisyonu üretmesine sebep olurken diğer taraftan atıklarımızla karbon emisyonuna katkıda bulunuyoruz. Atıklarımızı doğru bertaraf edip ayrıştırmıyoruz, geri dönüştüremiyoruz.” açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da iklim krizinin geldiği noktaya dikkat çekerek “2030’daki yüzde 40 sera gazı azaltımı hedefini nötre çevirmek zorundayız.” dedi. Nurlu, SECAP ve Yeşil Şehir Eylem Planı (YŞEP) süreçlerine ilişkin de detaylı bilgi verdi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.