Başkan Tugay: Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek bölgedeki tarihi evleri, yürütülen restorasyon projelerini inceledi.

Başkan Tugay: Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var
Yayınlama: 31.07.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek bölgedeki tarihi evleri, yürütülen restorasyon projelerini inceledi, yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Yaklaşık 2.5 saat süren turun ardından değerlendirme yapan Başkan Tugay, “Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var. Kentin kültürel ve tarihi zenginliğini oluşturan eski yapıların korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve bu bölgenin nitelikli bir yaşam alanına dönüştürülmesi için elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanacağız.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentin önemli tarihi aksları içinde bulunan Basmane’de incelemelerde bulundu. Basmane girişinde bulunan Çorakkapı Camii’nden hareket ederek Konak –Kadifekale aksında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları, Oteller Sokağı’nı, eski İzmir evlerini, tarihe ışık tutan yapıları, İzmir’de doğup büyümüş ünlü isimlerin evlerini gezen Başkan Tugay’a, Basmane’nin tarihi üzerine çok sayıda yazısı ve kitabı bulunan araştırmacı-yazar Orhan Beşikçi eşlik etti. Basmane’de yaşayan yurttaşlar ve Tarihi Basmane Hamamı bölgesindeki esnafla da sohbet eden Başkan Tugay, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Yaklaşık 2.5 saat süren turda Fettah Camii, Kumrulu Mescit, Abdullah Efendi Camii, Bayraktar Camii gibi eski yapılarla ilgili Beşikçi’den bilgi alan Tugay, eski İzmir evi olarak adlandırılan büyük bahçeli bir evi de inceledi.

Basmane’nin İzmir’in kültür ve tarih hazinesi olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var. Bölgesel restorasyonlar planlamamız gerekiyor. Restorasyon ve yeniden fonksiyon kazandırma konusunda çalışacak güçlü bir ekip oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.