Başkan Tugay: Arkadaşlarımız yerleşim birimlerinin orada bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün akşam Karşıyaka Yamanlar Dağı Kartepe mevkiinde başlayan ve söndürme çalışmaları hızla devam eden orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Tugay: Arkadaşlarımız yerleşim birimlerinin orada bekliyor
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

Başkan Tugay, “Şu an için yangın önemli oranda kontrol altına alındı diyebiliriz ama hala devam eden ve gece acaba büyür mü diye endişe ettiğimiz alanlar var. Yangın kent içinde ya da yerleşim bölgelerinde değil ama dağlık ve ormanlık alanda devam ediyor. Yangından etkilenen evler ve işyerleri ile ilgili tedbirler devam ediyor” diye konuştu.

Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını söyleyen Tugay, “Gece yangının çıktığı nokta şehrin merkezinden uzakta, ormanlık alanın içinde bir yer. Çıktığı noktada yerleşim alanı yok, bunlar maalesef belirsiz şeyler” dedi.

Başkan Tugay: Arkadaşlarımız yerleşim birimlerinin orada bekliyor

Bir köy ve bazı mahallelerdeki bölgelerin boşaltıldığını ve vatandaşları konaklayacağı yerlere yönlendirdiklerini söyleyen Başkan Tugay, “Arkadaşlarımız yerleşim birimlerinin orada bekliyorlar. Risk gördüğümüz her noktada itfaiyemiz, yangın söndürme araçlarımızın hepsi bekliyorlar” dedi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan arazöz, tonaj araç, endüstriyel araç olmak üzere toplam 52 araç ve 13 hizmet aracı, İZSU Genel Müdürlüğü’nden 32 su tankeri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan 12 su tankeri ve 1 akaryakıt tankeri, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan 2 su tankeri, 2 paletli dozeri, 2 paletli ekskavatör, 1 kamyon,  Makine İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’ndan 4 su tankeri, 1 akaryakıt tankeri, Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’ndan 3 kamyonet, 3 binek araç, 1 ambulans ve hayvan nakil aracı, 1 kamyon, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’ndan 4 su tankeri olmak üzere 134 araç, 730 personel ile yangına müdahale çalışmaları sürdürüyor. 

Başkan Tugay: Arkadaşlarımız yerleşim birimlerinin orada bekliyor

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bölgede 120 kişilik personel kumanyası dağıttı. Vatandaşların bölgeden tahliyesi için AFAD’ın talebi üzerine ESHOT’tan bölgeye 2 otobüs ulaştırıldı. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığınca tahliye edilen tüm hayvanlar Büyükşehir’in bakım evlerine yönlendirildi. Ayrıca Bayraklı Belediyesi 2 su tankeri ve 20 personel ile görev almaya devam ediyor. 

Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nden 19, yangından etkilenip tahliye edilen ailelerden 9 kişi olmak üzere toplam 28 kişi, İZELMAN AŞ’nin Buca’da bulunan yurduna yerleştirildi. 

Doğançay ve Örnekköy yangınına İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığına bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 9 araç, 4 veteriner hekim, 3 veteriner sağlık teknikeri olmak üzere 26 personel ve İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube  Müdürlüğü tarafından 2 araç, 8 personel olmak üzere toplam 11 araç olmak üzere 34 personel gönderildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.