Başkan Şahin, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında evinden belediyeye yürüdü

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında başlatılan Dünya Yürüyüş Günü, fiziksel hareketliliğin önemini hatırlatmak ve hareketsizliğe bağlı sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde tüm dünyada kutlanıyor.

Başkan Şahin, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında evinden belediyeye yürüdü
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

Tüm bu hastalıkları azaltmak ve önüne geçmek amacıyla, gün içerisinde daha aktif bir hayat sürmenin sağlıklı ve uzun bir ömür için önemini vurgulayan uzmanlar, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde düzenlenen etkinliklerle yürümenin sağlık için olan önemini hatırlatıyor.

Uzmanlar, otobüs ve metrodan birkaç durak önce inerek yürümeyi ve otomobili olan vatandaşların daha uzak bir mesafeye araçlarını park ederek yürüme mesafesini artırmasının önemini vurguluyor.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla evinden belediyeye kadar yürüdü. “Yürümek kadar güzel bir şey yok ” diyen Başkan Şahin, yürüyüş sırasında vatandaşlarla sohbet etti. Seçim çalışmaları sırasında günde 10 kilometre yürüdüğünü belirten Şahin sağlıklı bir yaşam için tüm vatandaşları yürümeye davet etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.