Başkan Özer, Motivasyon Buluşması’nda gençlerle bir araya geldi

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen Motivasyon Buluşması’nda gençlerle bir araya gelerek, üniversite sınavına hazırlanırken nasıl bir süreç geçirdiğini ve kariyer yıllarını Esenyurtlu gençlerle paylaştı.

Başkan Özer, Motivasyon Buluşması’nda gençlerle bir araya geldi
Yayınlama: 29.05.2024
1
A+
A-

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesi’nde, üniversite sınavına hazırlanan gençlerle bir araya gelerek kariyer yıllarını anlattı.

Gençlerle Motivasyon Buluşması’nda, üniversite sınavına hazırlanırken nasıl bir süreç geçirdiğini anlatan Özer, “Ben şimdi size baktığımda üniversiteye hazırlanan yirmili yaşlara yaklaşan çocukları görmüyorum. Sizlere baktığımda geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini, doktorlarını, büyük tiyatrocularını, sinemacılarını, ressamlarını görüyorum.” dedi.

Gençlere “yeteneklerinizi keşfedin” diye seslenen Başkan Ahmet Özer konuşmasına şöyle devam etti:

“Çağımız yüz yıldır kalkınma çağı. Kalkınmanın en değerli kaynağı insandır. İnsanı değiştirmenin, dönüştürmenin yolu eğitimdir. Eğitimin de en üst seviyesi üniversite eğitimidir. O şanslı kişiler kim? Sizsiniz. O zaman ayağınıza gelmiş olan bu fırsatı tepmemelisiniz. Bu çağda teperseniz beş yıl sonra geri dönseniz de artık o fırsat kaçmış olur. Bu nedenle size sunulmuş bu olanağın ne kadar kıymetli olduğunu asla unutmayın. Çalışın ve kazanın. Bunun için önce istekli olmanız lazım. İsteyin… Cesur olun, yeteneklerinizi keşfedin ve geleceğin liderleri olun, bilim insanları olun, profesörleri olun, büyük mucitleri olun.”

Başkan Ahmet Özer, programın ardından görme engelli vatandaşlar için hayata geçirilen Engelsiz Kütüphane’ye geçerek “Kitap ve Ben” makalesinden bir kısım olan Yazmanın Büyüsü’nü seslendirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.