Başkan Özer: Kişi başına düşen yeşil alanı artıracağız

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak tasarlanan Mimar Sinan Parkı’nı ziyaret etti.

Başkan Özer: Kişi başına düşen yeşil alanı artıracağız
Yayınlama: 10.06.2024
3
A+
A-

Esenyurt Belediye Başkanı Özer, ilçenin en büyük park projesini yerinde inceledi. 364 bin metrekare alana sahip olan üç etaplı sosyal donatı alanını gezerek mühendislerden bilgi alan Başkan Özer, projenin ilk etabının kısa süre içerisinde biteceğini söyledi.

Esenyurt’a nefes aldıracak projenin ismini “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak belirlediklerini ifade eden Özer, “Gelecek senenin ortasında da yaklaşık olarak 180 bin metrekare alanı; park, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı alanları olarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.  Başkan Özer, ayrıca parka spor tesislerinin de içerisinde bulunduğu bir etap daha ekleneceğinin müjdesini verdi.

İlçedeki yetersiz yeşil alan sorununu çözeceklerini belirten Prof. Özer şöyle konuştu: “Yeşilin altını çiziyorum çünkü normal koşullarda kişi başına düşmesi gereken yeşil alan 10 metrekare. Esenyurt'ta bu rakam 1 metrekarenin altında. Bu içler acısı bir durum. Biz bu oranı yukarı çıkaracağız. İlk etapta büyük bir yeşil vadi projesiyle bunu başlatıyoruz ve bunları devam ettireceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.