Başkan Özer: Her zaman basının yanında olacağız

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, basına sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümünde gazetecileri kahvaltı programında ağırladı.

Başkan Özer: Her zaman basının yanında olacağız
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında belediye binasında düzenlenen programa basın mensupları, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı. 

Basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu söyleyen Özer şöyle konuştu:

“Her zaman basının yanında olacağız. Mustafa Kemal Atatürk; ‘Basın milletin müşterek sesidir.’ diyor. Bakın bu önemli. Yani siz de belediye başkanının, cumhurbaşkanının değil, milletin sesi olacaksınız.”

Basının daima özgür olması gerektiğini vurgulayan Özer, “Halkın bilgi alma hakkı kutsal bir haktır. Dolayısıyla bu kutsal hakkı medya yerine getiriyor. Halk da değerlendirme yapıp sisteme, demokrasiye katılıyor. Medya, yürütmeyi elinde bulunduranların da bir çeşit otokontrol sağlaması açısından bir olanak sunuyor. Siz bu işin kahramanlarısınız. Basın özgürlüğü dolayısıyla bugününüzü kutlarken sizi de alkışlıyorum. Basın asla sansür edilemez, basın daima özgür olmalıdır” diye konuştu.

Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirten Özer şöyle devam etti:

“Meclis toplantılarımızı açık yayınlıyoruz, yaptığımız işleri halka anlatmaya çalışıyoruz. Asla ve kat'a bilerek yanlış yapmayız. Yapacağımız her şeyi halkımız için halkımızın yararı için yapacağız. O nedenle hedefler koyduk. Onun altını projelerle doldurduk. Şimdi hayata geçiriyoruz. Amacımız Esenyurt’u İstanbul’un yıldızı haline getirmek ve bundan beş yıl sonra herkesin gururla ‘Ben Esenyurtluyum!’ diyeceği bir Esenyurt yaratmak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.