Başkan Özer: Esenyurt’a giden hattı iyi bir şekilde depreme hazırlamalıyız

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, sahil bandında olan Bakırköy, Avcılar ve oradan Esenyurt’a giden hattı iyi bir şekilde depreme hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Başkan Özer: Esenyurt’a giden hattı iyi bir şekilde depreme hazırlamalıyız
Yayınlama: 06.06.2024
3
A+
A-

Esenyurt Belediye Başkanı  Ahmet Özer, deprem konusunun ulusal düzeyde ele alınması gerektiğini ifade ederek, hükümete “Bütün belediyelerle ortak çalışın.” çağrısı yaptı.

Özer, “AFAD’ın derhal AKOM ile iş birliğine girmesi lazım. AKOM, zaten ilçe belediyelerini koordine ediyor. Bu durum sadece Esenyurt’u değil 39 ilçeyi ilgilendiriyor. O nedenle hepsinin eş güdüm içinde olması lazım. Özellikle sahil bandında olan Bakırköy, Avcılar ve oradan Esenyurt’a giden hattı iyi bir şekilde depreme hazırlamalıyız.” dedi.

Esenyurt’ta imar planına uygun bir yapılaşmanın olmadığının da altını çizen Özer, şöyle konuştu:

“Esenyurt, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en çarpık yapılaşmanın yaşandığı kentlerinden bir tanesi. İncelenmesi gereken bir laboratuvar. Bir yapının ortaya çıkması için belirli aşamalar ve denetimler olması gerekiyor ama bu yapılmamış. Şu anda Esenyurt’ta 40 bin konut mağduru var. Müteahhitte 20 katlık bir ruhsat verilmiş. O müteahhit bırakıp gitmiş, yeni gelene 20 kat izni daha verilmiş. Bu yapıların zemine uygunluğuna bakılmamış, insanların hayatı düşünülmemiş. Biz bu durumu düzeltmek için İBB ile ortaklaşa çalışacağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.