Başkan Özer: Bu borç bizim yarattığımız bir borç değil

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, katıldığı televizyon programında ülke gündemine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Özer: Bu borç bizim yarattığımız bir borç değil
Yayınlama: 26.07.2024
1
A+
A-

Programda Başkan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerle ilgili yaptığı konuşmaları ve sokak hayvanlarının uyutulması yasasını değerlendirdi.

Başkan Özer, merkezi yönetimin yerel yönetimlere karşı parti gözetmeksizin eşit yaklaşması gerektiğini dile getirerek, “Belediyecilik bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti vatandaşların hangi partiye oy verdiğine göre verilen bir hizmet değildir. Dolayısıyla ülkeyi yönetenlerin hiçbir konuda ayrışmaya gitmemelerini diliyorum.” dedi.

Yerel yönetimlerin kaynaklarının kısıtlanması yerine mali olarak desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özer şöyle konuştu:

“Kamu borçları hemen hemen önceki dönemlerden beri aynı seyrediyor. O zaman tahsil edilmemiş. Geçmiş dönemlerde tahsil edilmeyen borç şimdi isteniyor. Bu bir haksızlık ve ayrımcılık olur. Anladığım kadarıyla tek seferde isteniyor. Bizim yarım milyar civarında bir kamu borcumuz var. Bu borç bizim yarattığımız bir borç değil. Bu 15 yıl önceden gelen, o zamanda tahsil edilmemiş bir alacak. Dolayısıyla onun bugün gündeme getirilmesini mevcut CHP’li belediyelere bir haksızlık olarak değerlendiriyorum.”

Başkan Özer, sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren yasayla ilgili şunları söyledi:

“Bir ötanazi problemi vardı, sonra tepkiler üzerine bu yasadan çıkarıldı. Ötanazi ölüme terk etmektir. Bizim geleneklerimizde kedileri, köpekleri öldürme gibi bir anlayışımız yoktur. Doğa ve hayvanlar bizim için vazgeçilmezdir. Umarım Türkiye bu sınavı kendine yakışır bir biçimde atlatır. Hayvanlar bizim canımız, dolayısıyla onlara sahip çıkmak durumundayız. Ama başıboş da bırakmayarak yaşanan sorunlara çözüm üretmeliyiz. Bu çözüm öldürerek değil yaşatarak olmalı.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.