Başkan Özer: Bir belediyenin en önemli işi halkın sağlığı ve temizliğidir

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak, sıfır atık ve iklim değişikliği konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Çevre Paneli’ne katıldı.

Başkan Özer: Bir belediyenin en önemli işi halkın sağlığı ve temizliğidir
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Esenyurt Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çevre Paneli’nde; sıfır atık, iklim değişikliği, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, karbon ayak izi ve sürdürülebilirlik konuları tüm detaylarıyla ele alındı.

Çevre bilinci oluşturmak amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tarafından düzenlenen programda ayrıca olası İstanbul depremi ve çevreye etkileri de tartışılarak bu konuda yapılacak çalışmalar belirlendi. Program sonunda çocuklara hem çevre farkındalığı oluşturmak hem de geri dönüşüm konusunda düşünme ve üretme biçimlerini öğretmek amacıyla “Ben Çöp Değilim” tiyatro oyunu sergilendi.

Panelde yaptığı konuşmada sanayileşmenin çevre kirliliğini de beraberinde getirdiğini söyleyen Başkan Özer, “Asıl konumuz, insanın doğaya karşı yürüttüğü mücadele. Bu mücadele de aletleri ortaya çıkardı, aletler de sanayinin ortaya çıkmasına yol açtı. Biz iyi bir şey yaptığımızı sanıyoruz ama sanayileşmeyle beraber yavaş yavaş gemi batmaya başladı. Dünya kirlendi, çevre zarar gördü. Fakat bugün çalışmalara başlasak 30 sene sonra ancak faydasını görebiliriz.” dedi.

Esenyurt’ta çevre sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özer şunları ekledi:

“Göreve geldiğim zaman en çok karşı karşıya kaldığımız sorun çöp dağlarıydı. Esenyurt’ta bir buçuk milyon insan yaşıyor. Çalışma arkadaşlarıma halkın sağlığı her şeyin üstünde dedim. Bizde gereken bütün önlemleri aldık. Bir belediyenin en önemli işi halkın sağlığı ve temizliğidir. Sonra yol, sonra park ve bahçeler gelir. Şimdi bunu yapmaya çalıştık.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.