Başkan Özer: Bilimin ışığında afetlere karşı dirençli bir Esenyurt yaratalım

Esenkent ve Aşık Veysel Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, vatandaşlara seslendi.

Başkan Özer: Bilimin ışığında afetlere karşı dirençli bir Esenyurt yaratalım
Yayınlama: 28.08.2024
0
A+
A-

Esenyurt Belediyesi tarafından beklenen İstanbul depremine karşı bilim insanları ve alanında uzman akademisyenlerle gerçekleştirilen deprem panellerinin ardından mahallelerde kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı.

Vatandaşların fikir ve önerilerinin alındığı toplantıların ilki Esenkent ve Aşık Veysel Mahallelerinde düzenlendi. Gürbüz Süleymanoğlu Spor Merkezi bahçesinde gerçekleşen toplantıya  Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle sakinlerini kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirmek ve kentsel dönüşüm ile ilgili mevcut problemleri masaya yatırmak amacıyla düzenlenen programda, vatandaşlar merak ettiği soruları sordu.

Tüm kurumların el birliğiyle bu konuya çözüm bulması gerektiğini ifade eden Başkan Özer, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye'de bir seferberlik ilan edelim diyoruz. Bu seferberliğin içinde ilçe belediyelerinin afet işleri müdürlükleri, AKOM ve AFAD’ın olması lazım. Afetin partisi yok, bu ülke hepimizin, el ele vermek durumundayız. El ele vermediğimiz takdirde bunun üstesinden gelemeyiz. İBB ile birlikte neler yapabileceğimizi görüşüyoruz. Ekrem Başkanımızın da öncülüğünde yapabileceğimiz kadar bir kentsel dönüşüm yapalım istiyoruz. Evlerimize korkuyla değil, güvenle girelim. Bilimin ışığında afetlere ve depreme karşı dayanıklı, dirençli bir Esenyurt yaratalım. Esenyurt, çarpık bir kentleşmeyle karşı karşıya bırakılmış. Gelin, zararın neresinden dönersek kardır misali el ele verelim. Şehrimizi depreme dirençli hale getirelim. Bugün burada toplanmamızın nedeni bu. Diğer mahallelerimizde de bunu yapacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.