Başkan Özer: Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yarım kalan projeleri de tamamlayarak kısa sürede hizmete açacaklarını söyledi.

Başkan Özer: Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz
Yayınlama: 01.06.2024
3
A+
A-

Vatandaşlarda bir Esenyurtluluk aidiyetini oluşturabilmek için kültüre, sanata ve spora önem vereceklerini vurgulayan Başkan Özer, “Sosyal açıdan negatif yanlarımız var. Bunları değiştirerek sosyal belediyeciliğin kalbi Esenyurt’u oluşturacağız. Türkiye GSMH’nın yüzde 7’sini, İstanbul sanayisinin ise yüzde 25’ini Esenyurt karşılıyor. Üç bin tane fabrikamız var. Türkiye’nin en büyük fabrikaları bizde. Bununla gündeme gelmemişiz çok az olan olumsuz olaylarla gündeme gelmişiz. Bu Esenyurt’un imajını da kötü yönde etkilemiş biz bu imajıda söküp atacağız. Esenyurt’u hak ettiği imaja kavuşturacağız. Burayı yüksek katma değerli ürünleri üreten bir slikon vadisi haline getireceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için projelerimiz var. Buradan kaynağı olan, halka değer katanları öncelikli olarak hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yarım kalan projeleri en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını belirten Prof Özer şöyle konuştu:

“Yoksul vatandaşlarımıza dokunacağız. Bir tarafta da kentlileşmeyi sağlamak için kültür sanat programları yapacağız. 14 katlı bir barış ve kardeşlik merkezi yapıyoruz. Orada 950 tane derneğimiz olacak. Kültürel mozaiği bir model olarak uygulayacağız. Daha adil, daha eşit, daha kapsayıcı, daha ulaşılabilir bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Bu ilkelerle uygulayacağımız yerel yönetimi önce İstanbul’a, sonra Türkiye’ye model olarak hediye etmeyi düşünüyoruz.”

İlçedeki sığınmacı meselesine değinen Başkan Özer, “Esenyurt’ta sığınmacı meselesi önemli bir konu. Suriye’de meydana gelen savaşta daha doğrusu hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikalar sonucunda açık kapı politikası uygulandı sınırlarımızda. İçişleri Bakanlığına göre 4 veya 5 milyon sığınmacı alındı içeriye. Bunların bir kısmı güneyde, büyük bir kısmı da İstanbul’a geldi. 200 bin civarı da Esenyurt’a geldi. Bunların bir hak, hukuk, vatandaşlığı da yok. Ama birçok şeyden faydalanıyorlar. Orada yaşayanlarda da bir sosyal, toplumsal, gerginlik içindeler. Bunun çözümü belediyenin yapacağı değil, hükümetin yapacağı bir çözüm. Biz ilk seçimde iktidar olduğumuzda Suriye’deki savaşa son vererek barışı sağlayacağız. Bu kardeşlerimizi de kendi ülkelerine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.