Başkan Özdemir: Tarım alanlarının talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, başkanlık görevinde geçen sürece ve projelerine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Özdemir: Tarım alanlarının talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılarının yer aldığı toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı. Adaylık ve seçim sürecindeki çalışmalarına değinen Özdemir, gelecek 5 yıllık hedeflerini de duyurdu.

Nilüfer’in sorunlarını yakından bildiklerini ifade eden Başkan Özdemir, “Nilüfer, yükünü göç anlamında fazlasıyla almış bir bölge. Sanayi, bütün özel okullar hastaneler Nilüfer’de. Kent dengesini kaybetmiş. Herkes batıya gelmek istiyor. Göç talebini azaltacak çözümler bulmazsak, bu mutlu kent kimliğini kaybeder. Yeni sanayi bölgeleri değil, nitelikli organize saniye bölgeleri üretmek, yüksek teknoloji bölgelerine dönmek lazım.” dedi.

Başkan Özdemir, her yeni istihdam alanının aynı  zamanda konut talebini getirdiğini belirterek,  “Trafik yoğunluğu ve hava kirliliği getiriyor. Bunları ve talepleri karşılayacak planlama yapılmazsa kaçaklar başlıyor. Tarım alanlarına binalar yükseliyor. Tarım alanlarının talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir yere yeni çivi çaktırmak istemiyoruz. Tarımın canlanmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.