Başkan Esen: Çankırı mı, Çankaya mı derken bugün TUZFEST diye anılıyoruz

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali ile ilgili basın mensupları ve festival yapım aşamasına destek veren sponsorlar ile bir araya geldi.

Başkan Esen: Çankırı mı, Çankaya mı derken bugün TUZFEST diye anılıyoruz
Yayınlama: 06.08.2024
1
A+
A-

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali ile ilgili basın mensupları ve festival yapım aşamasına destek veren sponsorlar ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

2019 yılında Uluslararası Çankırı Tuz Festivali'nin gündemlerinde olduğunu fakat pandemiden dolayı daha ileri bir tarihe atmak zorunda kaldıklarını belirten Esen, “Bu süreçte festivalimizin altyapılarını gerçekleştirdik. Şehrimiz ve gelecek nesiller adına sürdürülebilir olması için elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

Başkan Esen, 2023 yılında Tuz Mağarasına gelen ziyaretçi sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu yıl yine 12 noktada etkinliklerimiz devam edecek. Hedefimiz, tanıtımın yanı sıra esnafımıza da büyük katkı sağlamaktı. Bu yüzden üç yıldır bu festivali organizasyon şirketlerine ve dışarıdan gelen esnaflara satmadık. Çankırı halkı kazansın, hareketlilik olsun istedik. Bunun mükâfatını da gördük. Tuz Ekspresi gibi bir hayalimiz vardı. Bu süreçte de Valimizin desteği ile dört seferde bin misafiri Tuz Ekspresi adı altında şehrimize getirdik. Akabinde biz de festival sürecinde yine trenimizi buraya getireceğiz. Tur firmaları da gelecek. Kısacası; artık bizim hedeflediğimizin de ötesinde, biz yetişmeye çalışıyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.