Başkan Er, Malatya İstihdam Merkezi açılışına katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in projelerinden biri olan Malatya İstihdam Merkezi’nin açılışı 16 Ağustos 2024 Cuma günü Malatya Park AVM önünde gerçekleştirildi.

Başkan Er, Malatya İstihdam Merkezi açılışına katıldı
Yayınlama: 16.08.2024
0
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, iş arayanlar ile işverenleri doğru işe doğru insan ilkesiyle buluşturmayı amaçlayan Malatya İstihdam Merkezi'nin açılış konuşmasını yaptı.

Başkan Er, konuşmasında “Vatandaşlar tarafından merak edilen Malatya İstihdam Merkezi, iş arayanları ve işverenleri çevrimiçi ortamda bir araya getirerek, ücretsiz hizmet sunacak. Aynı zamanda malatyaistihdam.com platformu yüzde yüz aday gizliliği ilkesiyle hareket edecek” dedi.

Malatya İstihdam Merkezi'nin işleyişi hakkında bilgilendirme yapan Er, şunları söyledi:

“İş arayanlar, cv'lerindeki yetkinliklerini belirterek firmaların kendilerine ulaşmasını sağlayabilecek. Bu şekilde, hem iş arayanlar hem de işverenler için etkili ve güvenilir bir iş bulma, işe alma süreci sunulacaktır. Bugüne kadar 75 işyeri İstihdam Merkezimize üye oldu. Malatya İstihdam Merkezi aracılığıyla bugüne kadar 258 iş müracaatı alınmış 15 iş yeri 436 personel talebinde bulunmuştur. Şu ana kadar aranan ve talep edilen personelin niteliklerine baktığımızda 286 İşçi, 1 Mühendis, 4 Elektrik Teknisyeni, 1 Satış Danışmanı, 100 Müşteri Temsilcisi, 15 Dokuma Operatörü, 8 Üretim Elemanı ile 20 Kaynakçı araması mevcut. Henüz Malatya İstihdam Merkezimizin açılışını yapmadan önce 30 vatandaşımız mülakat için ilgili kurumlara yönlendirildi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.