Başkan Büyükkılıç’tan “Çiftçi Kayıt Sistemi” projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, “Çiftçi Kayıt Sistemi” projesi ile çiftçiye tohum, gübre, ilaç, mazot, makine ve ekipman ile hasat ve satış desteği verecek.

Başkan Büyükkılıç’tan “Çiftçi Kayıt Sistemi” projesi
Yayınlama: 28.08.2024
0
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir, doğru ve etkin tarımsal faaliyet hedefiyle ‘akıllı şehircilik’ kapsamında Çiftçi Bilgi Sistemi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir proje ile çiftçiye tohum, gübre, ilaç, mazot, makine ve ekipman ile hasat ve satış desteği verecek.

Proje ile Kayseri’de faaliyet gösteren tüm çiftçilerin ve tarım arazilerinin sisteme kaydı yapılarak toprak analizleri ile uygun ürüne göre ekim yerleri belirlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından, planlanan alanlara göre ekim yapan çiftçilere tohum, gübre, ilaç, mazot, makine ve ekipman ile hasat ve satış desteği verilecek.

Bugüne kadar tohum desteğinden, makine ve ekipman desteğine, küçükbaş hayvan desteğinden arılı kovan ve sulama desteğine kadar pek çok alanda kent ve ülke ekonomisine katkı sunan, önemli projelere imza atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çiftçi Bilgi Sistemi ile Kayserili çiftçiye daha da etkin bir şekilde hizmet vermeyi hedefliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.