Başkan Büyükkılıç ve Rektör Altun, Simülasyon Merkezi için imzaları attı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ile birlikte tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim alacağı ERÜ Simülasyon Uygulamaları Projesi’nin protokolü için imzaları attı.

Başkan Büyükkılıç ve Rektör Altun, Simülasyon Merkezi için imzaları attı
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen programda sağlık camiası tarafından gelen talep üzerine simülasyon merkezi için verdiği sözü tuttu.

İlk olarak projeyi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyan ve oy birliği ile geçmesine vesile olan Başkan Büyükkılıç, bugün de Erciyes Üniversitesi Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi projesi için protokole imzayı attı.

İmza töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Erciyes Üniversitemiz araştırma üniversitesi olarak yüz akımız, gururumuz olan bir üniversitedir. Bunun da temel taşını oluşturan en önemli fakültelerimizden birisi de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültemizdir.” dedi.

Büyükkılıç, bir doktor başkan olarak tıp fakültesinin gereksinimlerine cevap verdiklerini vurgulayarak, “Bir hekim olarak böyle bir fakülteyi şehrimizde sahiplenmek, onun gereksinimlerini karşılamak bizim için olmazsa olmazdır. Bu anlayış içerisinde doktor olacak yavrularımıza, gençlerimize, günün koşullarına uygun, bilimin, teknolojinin ışığında simülasyon merkezini önemsiyoruz.” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç ve Rektör Altun, Simülasyon Merkezi için imzaları attı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu da tıp fakültesinde simülasyon eğitiminin son 10 yılda özellikle gelişmiş olan bir teknoloji olduğunu ve tıp eğitimine uyarlanmış şekli olduğunu dile getirdi.

Dekan Kemaloğlu, bu süreçte göstermiş oldukları ilgi dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman’a teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Proje ile tıp fakültesi öğrencileri, her türlü hasta tipi ve hastalık senaryosunu sunan bilgisayar destekli simülatörlerle eğitilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.