Başkan Büyükkılıç: Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hobim Arıcılık Projesi kapsamında yaklaşık 10 milyon TL maliyeti olan Arılı Kovan Dağıtım Töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Büyükkılıç: Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz
Yayınlama: 31.05.2024
0
A+
A-

Büyükkılıç, bitki çeşitliliği olduğunu, çiçek, lavanta, kekik gibi her derde deva bal üretimi yapıldığını belirterek, “Özvatan’ımızın bal konusunda coğrafi işaret aldığını, Kayseri’mize mal olduğunu hatırlatıyor, çiftçimizin alnından öpüyoruz. Sizler bizim için önemli, değerlisiniz. Hobi mantığında vatandaşı önce teşvik ediyoruz, sonra onlar da üretiyor. Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Başkan Büyükkılıç ve üreticiler koruyucu özel kıyafetlerini giyerken, daha sonra 2’şer adet arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım sırasında kadın üreticilerle bir araya gelen Büyükkılıç, “Zaten hanımefendilere ayrıca kota ayırdık, amacımız hanımefendileri de bu iş ile buluşturmak, arıcılıkla ilgili hobiyi profesyonelleştirmeye doğru yöneltmektir. Hem üretecek hem de onun keyfini yaşayacak. Hanımlarımıza 40 kişilik kontenjan ayırdık ve teşvik ettik.” şeklinde konuştu.

Koruyucu özel kıyafetleri giyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 3 bin 200 adet arılı kovan dağıtmış oluyoruz. Dün Yeşilhisar bölgesinde 500 tane dağıtıldı, bu gece 500, önümüzdeki hafta da bin adet olmak üzere toplam 2 bin adet arılı kovan dağıtıyoruz. Yaklaşık 10 milyon TL’ye yakın maliyet ifade ediyor. Önemli olan bu işi bir hobi haline dönüştürüp, profesyonel arıcılar yetiştirebilmektir.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.