Başkan Büyükkılıç: “Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey yok”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, depreme hazırlık noktasında bilim insanları ile gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek açıklamada bulundu.

Başkan Büyükkılıç: “Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey yok”
Yayınlama: 06.08.2024
1
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kenti depremlere karşı dirençli hale getirme çalışmaları kapsamında “Önümüze bakıyoruz, işimize bakıyoruz. Spekülasyonlara kulaklarımızı tıkıyoruz. Tedirgin olmayı gerektirecek bir şey yok” dedi.

Bilim insanlarının çalışmaları ile ilgili raporları çıkmadan, vatandaşların zihnini bulandıracak açıklamalar yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Depreme hazırlık bağlamında, en çok yapılan şey spekülasyon, insanları tedirgin etmeye gerek yok. Kayseri’mizde Erciyes gibi değerimiz, nimetimiz var. Bunu değerlendirmesi gereken boyutlar var, bunun karar vericisi bizler değiliz, bilim adamlarının yapmış olduğu çalışmaların ucundan tutarak, daha sonuca ulaşmamış, yorumlar yapılmamış, değerlendirmeler, raporlar çıkmamış şekliyle kamuoyunun zihnini bulandırmanın manası yok. Bu sınavı kısmen verdik, dolayısıyla 6 Şubat depremleri sonrası Kayseri’mizde özellikle 2000 yılı sonrası yapılan yapılarla ilgili deprem yönetmenliğine uygun olarak yapılmış olmalarından dolayı ciddi manada sıkıntı olmaması bizi rahatlatıyor ama bu rahatlık bizi rehavete sürüklemez.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.