Başkan Büyükkılıç: Şehrin röntgenini çekiyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Özaksoy ve ekibini misafir etti.

Başkan Büyükkılıç: Şehrin röntgenini çekiyoruz
Yayınlama: 25.07.2024
2
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Özaksoy ve ekibinin yürüttüğü Kayseri’yi etkileyebilecek faylardan Erkilet Fay zonu ve Erciyes Fay zonu üzerinde eş zamanlı toplam 40 hendekte çalışmalara destek veriyor.

Söz konusu fayların aktivitelerini araştırmak amacıyla fay kazı çalışmaları devam ederken, Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Özaksoy ve ekibi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Toplamda 2 milyon metrekare alanda mikrobölgeleme faaliyeti göstererek bir bakıma şehrin röntgeninin çekildiğini de hatırlatan Büyükkılıç, “Hem deprem boyutuyla, hem zemin etüdü boyutuyla Kayserimizde bundan sonra daha sağlıklı bilgilerle, insanları sizlerin de bilgilendireceği, bizlerin de ona dayanarak yüreklendirici ve bu güzel çalışmaları bakanlığımızla iş birliği halinde bir bakıma sorumluluğu yerine getirme yaklaşımı sergileyeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Devam eden çalışmalarla ilgili Başkan Büyükkılıç’a bilgiler aktaran Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Volkan Özaksoy, “Fay boyunca çalışmalarımız sürüyor. Sonuçları da bir rapor halinde sunacağız.” dedi.

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Özaksoy ve ekibi bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Doç. Dr. Volkan Özaksoy, 49 kilometre uzunluğunda olan ve Türkiye Diri Fay Haritası’nda Erkilet Fayı olarak bilinen şehrin kuzey doğu orta kısmına yakın yerde çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, “Bu haritada mevcut diri fay hattı olarak haritalanmıştır. Bu fay üzerinde hendek adını verdiğimiz kazılar yapmaktayız. Fayın teyidini gerçekleştiriyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.