Başkan Büyükkılıç, mikrobölgeleme çalışmalarına katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen deprem afetine yönelik faaliyetler kapsamında mikrobölgeleme çalışmalarına katıldı.

Başkan Büyükkılıç, mikrobölgeleme çalışmalarına katıldı
Yayınlama: 11.06.2024
2
A+
A-

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi’nde çalışma yapan Deprem Araştırma Sondaj Ekibi’ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi, araştırmacılardan bilgiler aldı.

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Kayseri’deki deprem ve afet çalışmalarına önem veren ve bu doğrultuda Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dirençli kent vizyonu doğrultusunda büyük önem arz eden ve yeni dönemde vadettiği mikro bölgeleme çalışmalarına start verirken, çalışmaları da yerinde inceledi.

İnceleme esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Kayseri için önemli bir çalışmaya tanıklık ettiklerini ifade ederek, şunları aktardı:

“Çevre Şehircilik Bakanlığımızla iş birliği halinde Kayseri Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu önemli bir çalışmaya tanıklık ediyoruz. Hep söylediğimiz deprem sonrası daha bir duyarlılık oluşturarak mikrobölgeleme yöntemi ile zemin çalışmaları ile ilgili ağırlıklı şekliyle Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar’ımız olmak üzere şehir merkezinde bu çalışmaları yapmak suretiyle şehrimizle ilgili hazırlıklarımızı yapacağız. Bu konuda zeminle ilgili bilgilendirme böylece sağlanmış olacak.”

Mikrobölgeleme çalışmalarını inceleyen Büyükkılıç, elde edilen örnekleri tek tek inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Çalışmanın son derece önemli olduğuna işaret eden Başkan Büyükkılıç, çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü de ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.