Başkan Büyükkılıç, gençlerle buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kente biz dizi ziyaret için gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile birlikte Kayseri’nin gençleri ile buluştu.

Başkan Büyükkılıç, gençlerle buluştu
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’deki programları dolayısıyla şehre gelen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile birlikte gençlerle buluştu.

Tamer Karadağlı ile Tiyatro Söyleşisi’nde konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, gençlere yönelik öğüt ve tecrübe dolu sözlerinde “Bu memleket bizim, bu tarih bizim, bu bayrak bizim.” diyerek, bir ağacın kökleri ve dalları gibi bütün olduklarını ancak kökler gibi dallar gibi farklılık gösterebildiklerini, bunun da ayrıştıracak bir yönü olmadığını ifade etti ve birliğe vurgu yaptı.

Konuşmasında sanat konusunda değinen Akar, karşılıklı iletişim için sanatın şart olduğunu paylaştı. Sanatın duygu ve düşünceleri ifade etmenin en kısa ve en etkili yolu olduğunu dile getiren Akar, “Bu konuda açık olmamız lazım. Sanata değer vermemiz lazım. Okumamız, anlamamız lazım. Hiçbir şey oturduğumuz yerde olmaz.” dedi.

Soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise Kayseri’ye her geldiğinde büyük bir keyif aldığını ve Kayseri’nin çok farklı bir şehir olduğunu dile getirdi. Karadağlı, gençlerden tiyatroya sahip çıkmalarını temenni etti. 

Söyleşi programı sonrasında Başkan Büyükkılıç’ın daveti ile Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen William Shakespeare’nin yazdığı, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun temsil ettiği Hamlet oyunu izlendi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.