Başkan Büyükkılıç: Bisiklet kullanımı teşvikinde Türkiye’ye örnek oluyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bisiklet Paylaşım Sistemi (KAYBİS) projesinin yanı sıra, bisiklet yolları ve uluslararası bisiklet yarışları ile Türkiye’ye örnek olduklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç: Bisiklet kullanımı teşvikinde Türkiye’ye örnek oluyoruz
Yayınlama: 03.06.2024
2
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde yaptığı açıklamada, bisikletli ulaşımın en gelişmiş modeli olan Kayseri Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin (KAYBİS), vatandaşlar tarafından beğeniyle kullanıldığını, 84 istasyon sayısı ve bin adet bisikletiyle bisiklet severlere hizmet verdiğini hatırlattı.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve daha konforlu hale getirilmesi için şehir genelinde bisiklet yollarının sayısının da artırıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bisiklet kullanımını destekleyici yeni projelere imza atılacağını kaydetti.

Büyükkılıç, yeni yapılan bütün yollara bisiklet yolu yapılması talimatı verdiğini belirterek, Talas bölgesini kapsayan, Erciyes Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi entegrasyonunu sağlayacak yeni bisiklet yollarını da kente kazandırmayı planladıklarından bahsetti.

Başkan Büyükkılıç, tüm bisiklet kullanıcılarının çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü de kutladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.