Başkan Büyükkılıç: 13 milyon TL’lik kadim Kültepe’nin kayadan oyma müzesinde sona gelindi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 13 milyon TL’yi aşkın maliyetli kayadan oyma Kültepe Müzesi’nin yapım aşamasında sona gelindiğini ifade etti.

Başkan Büyükkılıç: 13 milyon TL’lik kadim Kültepe’nin kayadan oyma müzesinde sona gelindi
Yayınlama: 04.07.2024
3
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 6 bin yıllık köklü geçmişi olan Kültepe Kaniş-Karum'dan çıkan eserlerin sergileneceği Kültepe Müzesi’nde çalışmalar son yaklaşıldı.

Bağpınar Mahallesi Ormanözü Sokak’ta yer alan ve toplamda 3 bin 840 metrekarelik inşaat alanında çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “13 milyon TL’lik kadim Kültepe’nin kayadan oyma müzesinde sona gelindi.” dedi.

Başkan Büyükkılıç: 13 milyon TL’lik kadim Kültepe’nin kayadan oyma müzesinde sona gelindi

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun eskiçağ tarihi hakkında bilgi veren en eski yazılı kaynaklar niteliğinde olan Kültepe’deki kazılarda elde edilen tabletlerin sergileneceği müzenin, bu anlamda tek müze olduğunu ve şehre değer katacağını dile getirdi.

Tarihi 6 bin yılı aşkın olan Kültepe Kaniş-Karum Örenyeri için yapımı planlanan Kültepe Müzesi’nin yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olduğunu dile getiren Büyükkılıç, “Tarihi 6 bin yılı aşkın olan Kültepe Kaniş-Karum Örenyeri için yapımı planlanan Kültepe Tablet Müzemiz, 13 milyon 398 bin 850 TL, yani 13 milyon TL’yi aşkın bir maliyetle hayat buldu. İçerisinde 2 bin 595 metrekare sergi alanı, 235 metrekare idari ofisler-satış mağazası ve 200 metrekare kafeterya ile destek hacimlerine sahiptir.” ifadelerinde bulundu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.