Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlendiği ‘Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, kentin unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ve zengin mutfak kültürünü gastronomi tutkunlarıyla buluşturuyor.
Etkinlik kapsamında Sahrap Soysal ve Melek Baykal ile birlikte mutfağa giren Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Bursa’nın coğrafi tescilli ürünlerini kullanarak ‘Bursa Dudugiller Salatası’ hazırladı.
Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Merinos Parkı’nda zengin bir içerikle hazırlanan ‘3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’, gündüz yaşanan yoğunluk ardından akşam saatlerinde de büyük bir coşkuyla devam etti. Gün içerisinde alanı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Mevlit kandili dolayısıyla tatlı ikramında bulundu. Tüm Bursalıların ve İslam aleminin kandili kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Allah nice barış içerisinde, insanların geleceğe güven içerisinde bakabileceği bir ortam içerisinde kandillere ulaşmayı nasip etsin. Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde de vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Festivali, Bursalıların sahiplendiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Ancak geçmiş yıllarda eleştirilen konular vardı. Onların hiç birine bu festivalde yer vermedik. Bir panayır havasında değil, gerçek bir gastronomi festivali havasında gerçekleşiyor. Bursa ürünlerinin, Bursa yemeklerinin, geçmişten geleceği uzanan tatlarının öne çıktığı bir festival oluyor. Bursa gastronomisini, Türkiye’nin bir numaralı mutfağı haline getirmek istiyoruz” dedi.
www.ekonomigundemi.com.tr