Başkan Bingöl: Tuzlalılara bacalardan artık koku gelmeyecek

Tuzla’da koku sorununu çözümü için kritik bir adım için sahaya inen İSKİ ve Tuzla Belediyesi ekipleri en son 36 yıl önce temizlenen yeraltı atık su tünellerinin dip temizliğine başladı.

Başkan Bingöl: Tuzlalılara bacalardan artık koku gelmeyecek
Yayınlama: 30.08.2024
5
A+
A-

Tuzla’da koku sorununu çözümü için kritik bir adım daha atıldı. İSKİ Genel Müdürlüğü Tuzla’da yeraltında bulunan atık su tünellerin temizlenmesi için çalışma başlattı. 1988’den beri ilk defa temizlenecek olan kolektörler için İSKİ Genel Müdürü Doçent Doktor Şafak Başa arıtma kaynaklı kötü kokunun bertaraf olacağını söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl ise birlikte çalışma vurgusu yaprak “Gurur duyuyoruz ve adım adım çözüme doğru gidiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuya ilişkin olarak İSKİ Genel Müdürü Doçent Doktor Şafak Başa, Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl’le önceki gün bir araya geldi.

İleri Biyolojik Arıtma Tesisi L1 kolektöründeki buluşmada gündem ana tünellerin temizliği ve koku sorunu oldu. Başa, ihalenin yarısından fazlası Tuzla tünelleri için ayrılmış durumda olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“İstanbul'un en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinden birisinde, Tuzla Atık Su Arıtma Tesisi’ndeyiz. Burada Marmara Denizi’nin korunması noktasında çok önemli bir hizmeti devreye soktuk. Tuzla'daki koku sorunun giderilmesi için de çalışmalarımız başladı. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Koku üniteleri devrede. Çalışmalarımız önemli ölçüde tamamlandı. Bugün yeni bir şey yapıyoruz. Çok uzun yıllardan beri aslında hiç girilmemiş bir işe İSKİ olarak girmiş olduk. Bir kısmı 1988, bir bölümü 2005 yılında yapılan Doğu ve Batı Tuzla atık su tünellerinde temizlik çalışmasını sizinle birlikte başlatmış oluyoruz. Yine şuan bulunduğumuz Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin içerisindeki L1 şaftındayız. Arkadaşlarımız şaftı açtılar, bu tünellerin temizlenmesi için özellikle bir koruyucu önlem olarak bir ihale gerçekleştirdik.”

İBB ekipleri ile koordinasyon halinde olduklarını vurgulayan Eren Ali Bingöl, “Bugün Tuzla'nın koku sorunu için bir adım daha attık. Tuzla'daki ana kolektörler 1988 yılından bu yana ilk defa temizlenmeye başlandı. Bunun en önemli artısı ana kolektör bacalarından artık koku gelmeyecek Tuzlalılara. Bu çok önemli bir gelişme ve bunu yaklaşık 400 milyonluk yatırımla İSKİ Genel Müdürlüğü’müz üstlendi. Proje kapsamında yaklaşık 300 milyon liralık bir alt yapı yapılacak. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Tuzla'nın koku sorununa ilişkin kaçak deşarjın önlenmesinde entegre çalışıyoruz. Arıtma tesisimizin koku giderim tanklarıyla en aza indirdik, daha da aza indirecek adımlardan birisi de buydu. Bunu adımı da atıyoruz şimdi. İyi ki varsınız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.