Başkan Aydın: Siyah incir Bursa’nın gözbebeği

Osmangazi Belediyesi, Avrupa’da saray mutfaklarını süsleyen Bursa’nın dünyaca ünlü siyah inciri için festival düzenledi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Siyah incir, Bursa’nın gözbebeği, kentimizin incisi.” dedi.

Başkan Aydın: Siyah incir Bursa’nın gözbebeği
Yayınlama: 16.09.2024
2
A+
A-

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Siyah İncir Festivali, Ovaakça Mesire Alanı’nda gerçekleşti. Bursa’nın dört bir yanından gelen vatandaşların yanı sıra incir üreticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği festival, yaz döneminde dağ ve ova mahalleleri için hazırlanan ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinlikleri ile başladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen festivale Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile birlikte çok sayıda incir üreticisi ve vatandaş katıldı.

Başkan Aydın: Siyah incir Bursa’nın gözbebeği

Yarışmaya bu yıl, 10 farklı mahalleden toplam 24 yetiştirici katıldı. Jüri üyeleri, ürün sunumu, hacim, meyve iç rengi, meyve görüntüsü, ağız açıklığı ve tadı gibi kategorilerde incirleri değerlendirmeye tabi tuttu.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda birinciliği Karabalçık mahallesinden Ayhan Akın kazandı. Gündoğdu mahallesinden Savaş Özkan’ın yetiştirdiği incirler ikinci olurken, Karabalçık mahallesinden Hasan Özek’in incirleri ise üçüncü oldu. Dereceye giren üreticilerin ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile birlikte CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten verdi.

Başkan Aydın: Siyah incir Bursa’nın gözbebeği

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, festivalde yaptığı konuşmada, “Bursa siyah incirini sadece Bursa ve Türkiye değil, Avrupa’nın birçok ülkesi yakından tanıyor. Siyah incir,  hava şartları ve iklimden dolayı Türkiye’de sadece Bursa’da yetişiyor. İncirimiz coğrafi işaret alarak tescillendi. Bu üretim Bursa’nın gözbebeği, kentimizin incisi.” dedi.

Festival sonunda şarkıcı Melek Su, sahne aldı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.