Başkan Aydın, ”Hessentag 2024 Festivali”ne katıldı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, belediye başkanı seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Almanya’nın Hessen eyaletine gerçekleştirdi.

Başkan Aydın, ”Hessentag 2024 Festivali”ne katıldı
Yayınlama: 02.06.2024
3
A+
A-

Başkan Aydın, Bursa’nın kardeş şehri olan Hessen eyaletinde düzenlenen ''Hessentag 2024 Festivali''ne katılarak, kurulan dostluk ilişkilerini daha da güçlendirmek ve yeni iş birliklerine imza atmak adına önemli temaslarda bulundu.

Bursa’nın sembolü kestane şekeri, tarihi ve turistik mekanların görsellerinin yer aldığı hediyelik eşyaların dağıtıldığı stantta en büyük ilgiyi ise fesleğen tohumları topladı. Katılımcılar Başkan Aydın’a memnuniyetlerini dile getirirken, Osmangazi’nin ve Bursa’nın festivale ayrı bir renk kattığını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, bölgede gerçekleştirdiği protokol buluşmaları kapsamında Hessen Eyalet Müsteşarı Karin Müller, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ve Hessen Eyalet Başbakanlık Ofisi AB ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Meike Schmidt ile Fritzlar'da düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Başkan Aydın, ”Hessentag 2024 Festivali”ne katıldı

Kurulan dostluk ilişkilerinin bu tür buluşmalar ile sağlamlaşacağını belirten Başkan Aydın, “Türk-Alman dostluğu çok eski yıllara dayanıyor. Kardeş şehir ilişkileri bu anlamda çok önemli. Osmangazi Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkilerine  büyük önem veriyoruz. Gerek dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, gerekse yeni iş birliklerinin kurulması için karşılıklı buluşmalara devam edeceğiz.” dedi. 

Hessentag 2024 Festivali’ne damga vuran grup ise Osmangazi Halk Dansları Topluluğu oldu. Treffpunkt Hessen’de (Hessen Buluşma Noktası) sahne alan Osmangazi Halk Dansları Topluluğu, sunmuş olduğu gösteri ile izleyicilerin beğenisini kazandı.

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği gösterinin ardından alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak kurulan bu kardeşlik ilişkilerini daha da ileriye taşımak adına bugün buradayız. Umarım bugün burada gerçekleştirdiğimiz Alman-Türk günlerinin bir benzerini Bursa’da ve Osmangazi’de de gerçekleştiririz.” dedi.

Başkan Aydın, ”Hessentag 2024 Festivali”ne katıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.