Başkan Aydın: Hayvanları uyutmayıp kısırlaştıracağız

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sokak hayvanlarıyla ilgili Türkiye’nin gündeminde konu olan kısırlaştırmayı hızlandırıcı, hayvanları uyutmayıp kısırlaştırma kapsamında bir süreci hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Aydın: Hayvanları uyutmayıp kısırlaştıracağız
Yayınlama: 11.06.2024
3
A+
A-

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında eğitim ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan bu protokolle birlikte Veteriner Fakültesi 4 ve 5. sınıf öğrencileri, Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde alanında uzman veteriner hekimlerle birlikte klinik tedavileri, hayvan muayenesi, hastalarla ilgili rapor yazımı, görüntüleme yöntemlerinin uygulanması ve yorumlanması ile yapılacak operasyonlara katılacak.

Başkan Aydın: Hayvanları uyutmayıp kısırlaştıracağız

Ayrıca biyokimyasal ve hematolojik tetkikler için ayrıca biyopsi ve tanısal virolojik, mikrobiyolojik, parazitolojik, patolojik örnek alabilme eğitimleri alacak. İmzalanan protokol çerçevesinde 80 öğrenci eğitim ve öğretim hayatı boyunca yılda 9 ay, haftanın 2 günü eğitim görebilecek. Bu eğitimlerde öğrencilere özellikle kısırlaştırma çalışmaları hakkında özel eğitimler verilecek.

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik protokolü imzaladı.

Protokolün ardından Başkan Aydın ve Dekan Şenlik, barınakları gezerek burada tedavi gören hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Başkan Aydın: Hayvanları uyutmayıp kısırlaştıracağız


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.