Başkan Aras: Uluslararası Zurnazen Festivali 26 Ağustos’ta başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, dünyada ve Türkiye’de ilk olan Uluslararası Zurnazen Festivali bu yıl 9. kez yapılacak.

Başkan Aras: Uluslararası Zurnazen Festivali 26 Ağustos’ta başlıyor
Yayınlama: 13.08.2024
1
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılarla kültürel değerlerini yaşattıklarını belirterek Uluslararası Zurnazen Festivali'nin 26 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, dünyada ve Türkiye’de ilk olan Uluslararası Zurnazen Festivali bu yıl 9. kez sanatseverlerle buluşuyor. 26 Ağustos tarihinde Bodrum’da başlayacak olan festival, dört gün boyunca sanatçıların performanslarıyla sürecek ve 29 Ağustos günü Fethiye’de sona erecek.

9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin açılışı, 26 Ağustos günü Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirilecek ve sanatçı Kubat sanatseverlerle buluşacak. Festivalin ikinci günü 27 Ağustos tarihinde Menteşe ilçesinde Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açıkhava Tiyatrosu'nda oyuncu ve şarkıcı Öykü Gürman’ın katılımı ile yapılacak.

Zurnazen Festivali’nin üçüncü günü 28 Ağustos'ta Milas Atapark’ta ses sanatçısı İsmail Altunsaray Milas’ta performans sergileyecek. Festivalin kapanışı ise 29 Ağustos günü Fethiye’de Beşkaza Meydanı'nda oyuncu, şarkıcı Suzan Kardeş’in sahnesiyle gerçekleşecek.

Uluslararası Zurnazen Festivali’nin sanat yönetmenliğini Eray İnal, sunuculuğunu da Berkay Tulumbacı yapacak. Vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği festivale bu yıl Bulgaristan’dan 2 Tayvan’dan 1 olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden toplam 11 zurna sanatçısı katılacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.