Başkan Aras, Dünya Çiftçiler Günü’nde kooperatif üyeleriyle buluştu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ‘14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ kapsamında kooperatif üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Aras, Dünya Çiftçiler Günü’nde kooperatif üyeleriyle buluştu
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla 35 kooperatif ve 3 birlik yöneticileriyle buluştu. Başkan Aras kooperatif üyelerinin sorunlarını dinledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerinin üretimi güçlendirmek olduğunu belirten Başkan Aras “Bizim ana amacımız, üretimi güçlendirerek çiftçilerimizin ve köylülerimizin yaşam kalitesini arttırmak, şehrimizi bereketin ve çeşitliliğin sembolü haline getirmektir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tarım politikalarımızın temel hedeflerinden birini çiftçilerimizin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile verimliliği arttırmak olarak belirledik.” dedi.

Başkan Aras, tarımda sürekliliği sağlamak için soğuk hava depoları kuracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Tarım sektöründeki girdi maliyetlerinin yüksek olmasının çiftçilerimizi zorladığının farkındayız. Bu yüzden canlı hayvan, fide, fidan, tohum, sıvat, petek, gübre mazot, paketleme ve depolama, markalaşma ve dijital pazarlama desteği vereceğiz. Muğla Büyükşehir Belediyemizin bütçesinin büyük kısmını tarıma ayıracağız. Çiftçilerimize her türlü desteği vereceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.