Başkan Altay’dan Dünya Çiftçiler Günü mesajı

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Başkan Altay’dan Dünya Çiftçiler Günü mesajı
Yayınlama: 14.05.2024
0
A+
A-

Başkan Altay, çiftçilerin emeği ve fedakarlığı sayesinde yarınlara daha yeşil, daha bereketli bir dünya bırakma kararlılığıyla hareket ettiklerini kaydederek, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya ve ülke tarımının kalkınması için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın gelirlerini artırmayı, alternatif ürünlerle daha çok kazanmalarını ve en önemlisi istihdama katkı sağlamayı öncelik haline getirdik.” diye konuştu.

Bu kapsamda 31 ilçedeki çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak için meyve fidanından tohum desteğine, fideden sera naylonuna, tıbbi aromatik bitkilerden tarımsal makine ve ekipman desteğine kadar birçok alanda katkı sağladıklarını paylaşan Başkan Altay, “Konya genelindeki çiftçilerimize ve üreticilerimize son 5 yılda; 23 milyon adet fide, 500 bin adet fidan, 1 milyon 66 bin kilogram tohum, 10 bin adet tarımsal makine ve ekipman, 2 bin 600 adet arılı kovan ve arı kovanı desteği sağladık. 67 bin çiftçimize tarımsal eğitim verdik. 5 yılda çiftçimize verdiğimiz desteklerin toplam tutarı 180 milyon lira.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, kuraklığın en fazla etkilediği şehirlerin başında gelen Konya’da tarımsal sulama yatırımlarına da büyük önem verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Tarım arazilerini suyla buluşturmak için göletler inşa ediyor, sulama tesisleri yapıyoruz. KOP ve Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda 59 tarımsal sulama yatırımı yaptık. Sulama yatırımlarımızın maliyeti 312 milyon lira. Tarımsal desteklemelerimiz ve tarımsal sulama yatırımlarımız toplam tutarı 492 milyon lira. Amacımız üreticimizin fazla kazanç elde edeceği farklı ürünler ekmesi ve elde ettiği verimi artırarak şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamasıdır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.