Başkan Altay: Konya için bu tarihi adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Konya Raylı Sistem Projeleri kapsamında yer alan Konya Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay Hattı’nın 2. etabı için devir protokolü imzalandı.

Başkan Altay: Konya için bu tarihi adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz
Yayınlama: 05.06.2024
1
A+
A-

Büyükşehir Taş Bina’da düzenlenen Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 2. Etap Devir Protokolü İmza Töreni’nde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçimden önce kamuoyuyla paylaştıkları mutabakatın bugün imzasını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 27 kilometre raylı sistem hattı bulunan Konya’da raylı hatların bakanlıkla birlikte 105 kilometreye çıkarılmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, “Şehir Hastanesi-Stadyum Hattı’nın 11.2 kilometrelik birinci etabının temelini Büyükşehir Belediyesi olarak yerel seçimden hemen sonra atmıştık. Bugün protokolünü yapacağımız ikinci etapta ise; Yeni Sanayi Sitesi’nden Stadyuma kadar olan hattı bakanlığımız yapacak. Tamamlandığında Yeni Stadyum’dan başlayarak Şehir Hastanesi’ne kadar 21.1 kilometrelik yeni raylı sistem hattına kavuşmuş olacağız” dedi.

 Dünya Çevre Haftası’nda iklim değişikliğinin etkilerinin ağır şekilde yaşandığı bugünlerde raylı sistem hatlarını geliştirerek karbon emisyonunun azaltılması konusunda önemli bir adım attıklarını vurgulayan Başkan Altay “Konya için bu tarihi adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na, Sayın genel müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, “Konya Büyükşehir’in ‘taşın altına elini sokan’ anlayışı bu projeleri inşallah en hızlı şekilde onların da yardımıyla, desteğiyle gerçekleştireceğimizi gösteriyor. Bu projenin de inşallah en kısa zamanda ihale aşamasına geçeceğiz” dedi.

Yerel seçimlerden sonra her belediyenin yeni dönemin planlamaları için bir nefes aldığını ama Konya Büyükşehir Belediyesi’nin seçimden bir gün sonra “Ne yapıyoruz?” diye kendilerini aradığını kaydeden Genel Müdür Eyigün şunları söyledi:

“Birçok belediye ile iş birliğimiz var. Hangi şehir olursa olsun raylı sistemlerin doğru gerçekleşmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz ama Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ekibinin bir ayakları Ankara’da diyebilirim. Konya bir gün projeyi gönderir öbür gün de onaylandı mı diye takibini yapar. Doğrusu bu bizi hem memnun ediyor hem de motive ediyor”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.