Başkan Altay, KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü törenlerine katıldı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı.

Başkan Altay, KKTC’de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü törenlerine katıldı
Yayınlama: 21.07.2024
1
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Konya arasında tarihten gelen köklü ve güçlü akrabalık bağlarının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kuzey Kıbrıs’ın kalkınması ve refahı için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlu olsun.” açıklamasını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak başta Kapalı Maraş olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde son dönemde yaptıkları çalışmalara dikkati çeken Başkan Altay, şunları söyledi:

“Konya olarak Gazimağusa Belediyesi’yle kardeş şehir ilişkisi kurduk. Bu kapsamda Kapalı Maraş’ta kullanılmak üzere 600 bisikleti kendilerine gönderdik ve kurulumunu gerçekleştirdik. Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyemizin hediyesi olarak temizlik aracı, çöp toplama aracı, çocuk oyun grubu ve bir arazözü de Gazimağusa Belediyesi’nin envanterine kattık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Toplu Konut İdaresiyle, bölgenin yeniden inşası için yapılan asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarına destek olduk. Bu kapsamda yapılan peyzaj çalışmalarına TDBB ve Konya olarak katkı sağladık. Hala Sultan Cami’nin bitkisel peyzaj düzenlemesini de tamamlayarak hizmete sunduk.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.