Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi

Şanlıurfa, 11 Eylül (Hibya) – Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi.

Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

BİGEP 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ödül Töreni, il merkezi ve ilçelerden yoğun katılımla gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program öncesi basın mensuplarına BİGEP Projesi’nin uygulama alanları ve yeni eğitim öğretim yılı hedeflerini aktaran Vali Hasan Şıldak, amaçlarının Şanlıurfa eğitimini fiziki yapı ve akademik olarak güçlendirmek olduğunu söyledi.

Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi

Vali Şıldak, geçen yıl uygulamaya konulan BİGEP Projesinin bu yıl daha da geliştirilerek yaygınlaşacağını belirterek, şunları ifade etti:

“BİGEP Projemizi geçtiğimiz yıl eğitim öğretim yılının başlaması ile hayata kazandırdık. Bu yıl eğitimde başarıyı şölen havasında kutlayacağımız bir dönem için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün de düzenlediğimiz buluşmamız ile projemiz dahilinde geçen bir yıl içerisinde emek sarf eden eğitimcilerimizi ve başarılı öğrencilerimizi ödüllendireceğiz.”

Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi

Amaçlarının Şanlıurfa eğitiminde örnek bir model oluşturmak ve bu modelle öğrenci eğitiminde başarılı sonuçlar elde etmek olduğunu sözlerine ekleyen Vali Şıldak, şunları söyledi:

“Şanlıurfa için eğitimi birinci öncelik olarak tanımlayıp en büyük kıymeti veriyoruz. Amacımız Şanlıurfa’nın eğitimde örnek bir model olarak başarılara imza atmasıdır. Bunu da geçtiğimiz bir yıl içerisinde kanıtlamış olduk. Bütün proje çalışanlarına, eğitimcilerimize, okul idarecilerimize teşekkür ediyorum.”

Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi

Vali Şıldak, projenin tamamen yerel kaynaklarla ve yerel kurum paydaşları ile uygulanmaya devam edeceğini dile getirerek, “Bizler çocuklarımızın eğitiminin gelişmesine yönelik devlet olarak iyileştirici her türlü girişimi yapıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi fikri olarak büyük bir organizasyon yapısı gerekiyor. Projemizde asıl uygulama ise 2024-2025 yılında olacak. Bu güzel çalışmanın Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi

Şıldak’ın değerlendirmelerinin ardından programa geçildi. Konferans Salonu’ndaki program ilk olarak BİGEP Tanıtım Videosunun gösterimi ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı ve ödül töreni gerçekleştirildi. Programda bizzat hazır bulunan 351 öğretmen ve öğrenciye ödül verilirken, yaklaşık 2 bin öğretmen ve öğrenciye de ilçelerde yapılacak törenlerle başarı belgeleri ve ödülleri takdim edilecek.

Programa Vali Hasan Şıldak ile eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aileler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.