BALMEK’ten özel gereksinimli bireylere resim eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) Bandırma Şubesinde özel gereksinimli bireylerin; motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirmeleri amacıyla resim kursu gerçekleştiriliyor.

BALMEK’ten özel gereksinimli bireylere resim eğitimi
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) çatısı altında özel gereksinimli bireylerin kendilerini ifade edebilecekleri; motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirebilecekleri kurslar gerçekleştiriliyor.

Şimdilik sadece Bandırma BALMEK’te bulunan zaman içerisinde diğer ilçelerde de benzer kursların açılacağı resim kursunda; otizmli, down sendromlu, SP’li bireyler, kemoterapi görenler ve aileleri, alanında uzman eğitmenler eşliğinde resim kursu yoluyla sanat terapisine katılıyor.

Bu kursta becerileri geliştirilen özel gereksinimli bireyler için devamı niteliğinde her birinin yeteneğine uygun atölyeler açılacak.

Özel gereksinimli bireylerin motor ve bilişsel becerilerini geliştirmesi ve ailelerinin hayatını kolaylaştırması adına kursun katkısının büyük olduğunu söyleyen Bandırma Güney Marmara Hizmet Binası Kurs Sorumlusu Sanat Eğitmeni ve Sanat Terapisti Gülsüm Sönmez “Bizim için aileler çok önemli. Çünkü annelerinin omzunda çok büyük bir yük var. Bu yükü almak istiyoruz. Çizimlerini yorumluyoruz, kullandıkları renkleri yorumluyoruz, resimlerini yorumluyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.