Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dursunbeyli üreticilere salça makinesi dağıttı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, üreticilerin elini güçlendirmesi adına Dursunbey’de 23 kırsal mahalleye, salça makinesi dağıttı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dursunbeyli üreticilere salça makinesi dağıttı
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllık sofralık domates üretimi 782 dekarda 2 bin 342 ton, kapya biber üretimi 45 dekarda 25 ton olan Dursunbey ilçesinde vatandaşların talebi üzerine 23 kırsal mahalleye salça makinesi dağıttı. 

Dursunbey Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle muhtarlara teslim edilen ve toplam maliyeti 731 bin 400 Türk Lirası olan salça makineleri, çiftçileri memnun etti.

Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi ile beraber 55 adet salça makinesi dağıttıklarını belirten Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan şunları söyledi:

“Yeni yapılan dağıtımlarla da çiftçilerimizin ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. Muhtarlarımızı uyarıyoruz, bunlar kaliteli ve değerli aletler. Sadece domatesin suyunu çıkarmakla kalmıyor. Üzümün kabuğunu da çok iyi ayırıp, suyunu sıkıyor. 102 köyümüz olduğu için tarım ve hayvancılık az da olsa devam ediyor. Vatandaşımızın da ürünü şu anda pazarda çok para etmiyor. Dolayısıyla salça yaparak satmaları önemli. Bu destekler ve desteklerin devamı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyorum. İlçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi ne kadar ile uyumlu çalışırsa o kadar muvaffak olacağımızı düşünüyorum.”

Balıkesir’in, geniş coğrafyasıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Akın “Balıkesir’de atacağımız her adımda tarımda da planlı, programlı ve bilgiye dayalı bir yol haritası hazırlıyoruz. Bunun için Balıkesir Planlama Ajansımızı kurduk. İlçe belediyelerimizin tamamıyla uyumlu bir şekilde Çiftçimize Destek Projelerimizi başlatmış bulunuyoruz. Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız başladı. Ata tohumunun korunması ve yaşatılması, ileri nesillere aktarılması için çalışıyoruz. Dursunbey’imin o güzel fasulyesi için de çalışıyoruz. Bununla ilgili sizlerle bir görüşme yapacağız” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.