BAKAP’ta 2024 yılının ilk hasadı yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’na ekilen arpa ve buğdayın ilk hasadı yapıldı.

BAKAP’ta 2024 yılının ilk hasadı yapıldı
Yayınlama: 24.06.2024
0
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olma özelliği taşıyan BAKAP’ta 2024 yılının ilk hasadı yapıldığını açıkladı. Hasadı yapılan arpa ve buğday, kaliteli ve besleyici hayvan yemi olarak küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, yerli üreticilere tohumdan gübreye kadar birçok konuda destek sağladıklarını dile getiren Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, “BAKAP Tarım Kampüsü’nde 2024 tarımsal üretim sezonunun ilk hasadına başladık. Kasım ayında ekimini gerçekleştirdiğimiz arpa, buğday tarlalarımızın bir kısmını önümüzdeki yılın tohumluğu olarak ayırıyoruz. Kalan kısmını da daneli yeşil biçimi yapıp belirli süre havalandırma ve çevirme işleminden sonra balyalama işlemini yapıyoruz. Çıkan kaliteli ve besleyici kaba yemlerimizi de Ankara kırsalında hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtımını gerçekleştirerek destekliyoruz” dedi.

BAKAP’ta 2024 yılının ilk hasadı yapıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.