Bakanlar Güler ve Göktaş, Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 1’inci Lig’e yükselen Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı ile buluştu.

Bakanlar Güler ve Göktaş, Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı ile bir araya geldi
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 1’inci Lig’e yükselen Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı’yla Yüksekova’da bir araya geldi.

Törende, Milli Savunma Bakanlığı’nın himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destekleriyle Halkbank tarafından Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı’na, otobüs hediye edildi.

Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada Kadın Futbol Liglerinde, güzel ve son ana kadar çekişmeyle geçen bir sezonun geride bırakıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımı olarak sizler, 2’nci lig maçlarında gösterdiğiniz üstün performans sayesinde önce ligi lider tamamladınız. Akabinde de play-off maçları sonucunda şampiyonluğa ulaşarak bir üst lige çıkma başarısı gösterdiniz. Hakkari ve Yüksekova’nın gururu olan siz futbolcu kardeşlerimi bir kez daha yürekten kutluyorum. Ulaştığınız bu büyük başarı; sadece sizlerin değil; spora ilgi duyan tüm Hakkarili ve Yüksekovalı kadınlarımızındır.”

Kadın Futbol Takımı’nın sadece spor alanında değil, toplumsal hayatta da önemli bir rol üstlendiğini, bölgenin değişen ve gelişen yüzünü temsil ettiğini dile getiren Bakan Güler, şunları kaydetti:

“Başarılarınızla kızlarımızın spora katılımını teşvik ediyor, onlara ilham kaynağı oluyorsunuz. Sizlerin; bu yıl 1’inci Lig’de de şampiyon olarak Süper Lig’e yükseleceğinize, böylelikle iki kadın futbol takımıyla bu güzel şehri temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Sizlere güvenimiz tamdır.”

Bakan Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Hakkari ve Yüksekova’nın gururu olan sporcu kızlara yönelik önemli bir desteğine şahitlik ettiklerini belirterek, “Takımımızın sportif faaliyetlerindeki başarısını taçlandıracak ve ulaşım imkanlarını kolaylaştıracak bu katkının, siz sporcu kardeşlerimizin motivasyonunu artıracağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Güçlü Türkiye’nin güçlü kadınları. Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler ile birlikte Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımımıza yeni otobüslerini teslim etmek üzere Hakkari’deyiz. Bu küçük destek onların daha büyük başarılara imza atmalarına katkı sağlarsa ne mutlu bize. Hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.