Bakan Yumaklı: Perşembe gününden bugüne kadar 247 yangın meydana geldi

Muğla, 18 Ağustos (Hibya) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Perşembe gününden bugüne kadar 109’u orman yangını, 138’i kırsal yangın olmak üzere 247 yangına müdahale edildiği ve bunlardan 241’inin kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Yumaklı: Perşembe gününden bugüne kadar 247 yangın meydana geldi
Yayınlama: 18.08.2024
2
A+
A-

Bakan Yumaklı, yangınlar hakkında şu bilgileri verdi:

“En son saat 1’de İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar mevkisindeki yangının kontrol altına alındığı bilgisini vermiştim ve o saatten itibaren 5 yangının aktif olarak devam ettiğini söylemiştim.

Bunlardan birincisi İzmir’in Menderes ilçesindeki Tahtalı Barajının her iki yanında da devam eden yangındı. Bunun enerjisi düşürülmüştü ancak arazinin sarp ve kayalıklardan oluşması sebebiyle farklı yollardan ulaşılarak müdahaleler devam ediyor. Gece boyunca da müdahaleler devam edecek tehlike arz eden herhangi bir durum yok.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki yangında arkadaşlarımız bütün gece müdahalelerine devam ettiler. Biraz önce keşiften döndük ve herhangi bir problem kalmamış görünüyor. Çok büyük oranda kontrol edildiğini söyleyebilirim.

Karabük’teki yangın da an itibarıyla kontrol altına alındı.

Manisa’nın Gördes ilçesindeki yangında büyük oranda kontrol altına alındı ancak gece soğutma çalışmaları devam edecek. Yanlış hatırlamıyorsam yarın sabah son kontrollerden sonra kontrol edildi bilgisini verebiliriz.

Uşak’ın Eşme ilçesindeki yangın da tahminimizin ötesinde uğraştırdı. Burada ulaşılamaz yerler vardı ancak arkadaşlarımız bir şekilde yollarını buldular ve büyük oranda kontrol altına alındı. Bununla ilgili de son bilgiyi sabah yapılacak kontrollerden sonra vereceğiz.

Muğla’nın Ula ilçesinde 14.25’te İHA tespitiyle öğrenilen yangına 14.35’te ilk müdahale yapıldı. Gün boyu 11 uçak, 7 helikopter,31 arazöz ve 210 personel sevk edildi. Bizi endişe sevk edecek herhangi bir şey yok ancak çok sık ve ulaşılamaz alanların olduğu bir bölge olduğu için arkadaşlarımızın müdahalesi ve mücadelesi gece boyunca devam edecek. Yarın öğle civarındaki son kontrollerden sonra burasıyla ilgili net bir bilgi verebileceğiz.

Mersin’in Silifke ilçesindeki yangın 14.21’de meydana gelirken ilk müdahale 14.31’de yapıldı. Buradaki hızlı müdahale sayesinde yangın kontrol altına alınmış oldu.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde ormanlık alanda 13.20’de başlayan yangına ilk müdahale 13.30’da yapıldı. Yatağan’daki yangın için şu anda herhangi bir yerleşim yeri tehlikesi bulunmamaktadır. 1 uçak, 5 helikopter,23 arazöz ve 135 personel sevk edildi. 3 köyde 58 ev tedbiren tahliye edildi. Bir risk yok ancak tedbirli olmakta fayda var.

Perşembe gününden bugüne kadar 109’u orman yangını 138’i kırsal yangın olmak üzere 247 yangına müdahale edildi. Bunlardan 241’i kontrol altına alındı.

Şu an için bizi endişeye sevk edecek herhangi bir yangınımız yok ancak müdahalesi devam eden, enerjisi düşmüş yangınlar mevcut.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.