Bakan Yumaklı: İzmir Menderes’teki yangın hobi bahçesinden çıktı, şüpheliler gözaltında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesi İzmir Selçuk’tan açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, İzmir Menderes’teki yangının hobi bahçesinden çıktığını ve şüphelilerin gözaltında olduğunu aktardı.

Bakan Yumaklı: İzmir Menderes’teki yangın hobi bahçesinden çıktı, şüpheliler gözaltında
Yayınlama: 30.06.2024
3
A+
A-

Bakan Yumaklı, Menderes ve Selçuk'taki yangınlara ilişkin bilgi verildi. Yumaklı, Menderes ve Selçuk’ta yangınlara müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün Türkiye genelinde 30’u kırsal, olmak üzere 44 adet yangın çıktı. Bunalrdan 11 tanesi bizim yüksek risk grubunda gördüğümüz yangınlardan oluşuyordu. 6 tanesiyle ilgili gereken müdahaleler yapıldı. Herhangi bir risk şuan teşkil etmiyor.

Hali hazırda İzmir Torbalı ve Çeşme ile Balıkesir Susurluk’taki yangınların enerjielri düşürüldü. Onlar şu an için tehdit söz konusu değil.

İzmir Menderes ve Selçuk’ta başlayan yangınlarla ilgili arkadaşlarımız müdahalelerine devam ediyor. Menderes’te enerji büyük ölçüde düşürülmüş ama henüz kontrol altına alınmış değil.

Selçuk’ta da iki bölgede arkadaşlarımız yoğun bir şekilde müdahaleye devam ediyor. Herhangi bir risk söz konusu değil, yerleşim yeri açısından hem de diğer farklı konaklama tesisleri açısından. Ancak sarp arazide olması nedeniyle arkadaşlarımız müdahalelere devam ediyor.

Selçuk yangınına ilk anda 4 uçak, 8 helikopter,  80 kara aracı ve yaklaşık 480 arkadaşımızla müdahalede bulunduk. Hava kararınca özellikle gece görüş helikopterleriyle 3 adet devam ettik. 118 kara aracı ve yaklaşık 500’e yakın arkadaşımız şu anda müdahaleye devam ediyor.

Menderes yangınında ise ilk anda 5 uçak 12 helikopter 56 kara aracı ve yaklaşık 360 arkadaşımız müdahaleye başladı.  Hava kararınca bu sayı 48 kara aracı ve 207 personel olarak devam ediyor.

Birbirlerine yakın iki bölgeden bahsediyoruz. Araların 20 kilometre var. Selçuk-Kuşadası yolu halihazırda trafiğe kapalı.

Bugün İzmir’de 9’u orman 13’ü orman dışı olmak üzere toplamda 22 yangın çıktı.

Artık havaların ısınmasıyla alakalı çok üst seviyelere geldiğimiz bu günlerde çok daha tedbirli ve hassas davranılması gerektiğini buradan belirtmek istiyorum. Yangınların yüzde 90’nın insan kaynaklı olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Vatandaşlarımızdan bu yönde üstün bir hassasiyet bekliyoruz. Bu yangınların çıkma sebepleriyle alakalı soruşturmalar devam ediyor, bir tanesi hariç. İzmir Menderes’teki çıkan yangın maalesef bir hobi bahçesinden çıktı.

Şu anda ilgili kişiler gözaltında. İnsan unsuru birçok şeyi önleyebilecekken biz hala 2024 Haziranında hassas olunmasını konuşuyoruz. Bu hem ülkemiz açısından ve ülkemiz kaynakları açısından yazık.

350 hektar yangından etkilendi. Bütün kamu kuruluşlarına bizlere destek veren kim varsa teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun diliyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.