Bakan Yumaklı: Halihazırda müdahalelere devam edilen yangınlarımız var.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’da orman yangınlarıyla ilgili gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yumaklı: Halihazırda müdahalelere devam edilen yangınlarımız var.
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Bakan Yumaklı’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Şu anda içinde bulunduğumuz Aydın Boğdoğan’da 8 uçak, 14 helikopter var. Bu uçaklardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde, haftalarda Türkiye’ye getirmiş olduğumuz B200 ağır sınıf yangın söndürme uçağı, onu da buraya yönlendirdik. Dumanlarını gördüğümüz kuzey hattı yangının çıkış noktası olan Alhisar köyüne yakın bir nokta. Maalesef burada da kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden bir yangın var.

Kesin olmamakla beraber yine bir dikkatsizlik sonucu maalesef şu andaki duruma geldiğimizi düşünüyoruz.

Kuzey hattına ve güney hattına arkadaşlar yoğun bir şekilde müdahale ediyor. Kuzey hattı değil ama güney hattı bizim için kritik. Çünkü o noktayı aşması durumunda çok verimli ormanlar, orada bizi çok daha zorlayacak. Özellikle de rüzgarın çok ciddi bir şekilde artması durumunda hakikaten arkadaşlarımız için de müdahale eden ekiplerimiz için de hayati tehlikeler söz konusu olabiliyor zaman zaman. Güre, Hışımlar ve Malküpü mahalleleri tahliye edildi.

Hışımlar’da 3 ev, Örmepınar’da da 2 ev hasar görmüş durumda. 10 personelimiz ve 59 vatandaşımız dumanlardan etkilendi ama sağlık durumları açısından herhangi bir risk yok.

Halihazırda müdahalelere devam edilen yangınlarımız var. Bolu Göynük, İzmir, Karabük Ovacık ve Manisa Gördes. Enerjileri düşüldü. Hakikaten çok ciddi bir mücadele veriliyor.

Yangınla mücadeledeki en büyük başarı, yangının çıkmamasını sağlamaktır. Bunun için de vatandaşlarımızın hassasiyetini özellikle istirham ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.