Bakan Yumaklı: Halihazırda 6 tane aktif yangın var

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’de orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yumaklı: Halihazırda 6 tane aktif yangın var
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

Yumaklı’nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Dün 72 yangın vardı. Şu an itibarıyla bunlardan 69 adedi kontrol altına alınmış durumda. Bir önceki günden gelen 3 tane ile dün çıkan 3 tane halihazırda 6 tane aktif yangın var. Dünden gelen Aydın Didim ve İzmir Ödemiş’in kontrol altında olduğunu söylemek istiyorum.

 Aktif olan yangınlardan Bolu Göynük yangını burada enerjisi düşürüldü. Hem arazi yapısının çok sarp olması, dik yamaçlar, kanyonlar olması sebebiyle hava araçlarımızın ve karadan arkadaşlarımızın müdahalesi zorlukla yürüyor.

İkinci yangın Karabük Ovacık’taydı. Buranın da enerjisi düşürülmüş vaziyette. Arkadaşlar yine hem söndürme hem de soğutma çalışmalarına devam edecek.

 Üçüncü yangın şu an içinde bulunduğumuz İzmir Yamanlar. Buranın da enerjisi düştü. Sancaklı köyü yakınında burada da yine dik vadiler ve bir özellikle sarp alan var. Oraya hava araçları müdahale edemiyor. Karadan arkadaşlarımız gece boyunca arkadaki yamaç ve öbür tarafa doğru müdahaleleri yaptı. Şu anda orası devam ediyor. Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı.

Komple etkilenen alan yaklaşık bin 600 hektar civarında. Bunun ne kadarının orman alanı olduğu ve ne kadarının da hasar gördüğünü arkadaşlarımız bilahare açıklayacak.

Muğla Milas vardı. Onun da enerjisi düştü. Gün içerisinde sanıyorum onunla ilgili de güzel bir haber verebileceğiz.

Aydın Bozdağlanlar, inanılmaz bir rüzgar şiddetiyle başladı. Çok kısa zamanda yayıldı. Arkadaşlarımız müdahale etmiş olmasına rağmen onları da hep aşarak gitti. Gece hem rüzgarın düşmesi hem de nemin yüzde 10’un üzerine çıkmasıyla arkadaşlar müdahale etti. Yangının yayılmasıyla ilgili gidiş yönünü tuttular. Şimdi kapata kapata gidiyorlar ancak yoğun enerjiyle başladığı için başlangıç noktasında halihazırda bir güçlük var. Yangın kendisini tekrar kuvvetlendirmek istiyor. Burada da arkadaşlarımızın yoğun mücadelesi var.

Gece boyu hem yangınlarla mücadele ederken hem de bir organize kötülükle mücadele ediyor. Bu da enteresan. İnsan ülkesine bunu niye yapar anlayabilmiş değilim. Uluslararası çağrılar var. Bizim uluslararası çağrıyı gerektirecek herhangi bir hususumuz yoktu. Bu panik oluşturmak için yapılıyor. Lütfen bizim ilgili arkadaşların, valiliklerin açıklamalarını baz alın.

Önümüzdeki Pazar gününe kadar hepimizin son derece dikkati olması gereken bir periyottayız. Burada çok düşük nem, yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgar adeta yanmak için sebep arayan ortamlar oluşturuyor. Lütfen bizler de gerekli hassasiyeti gösterelim. Eylülün 15’ine kadar bizim alarm durumumuz devam ediyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.