Bakan Yumaklı: Destek konusu performansa dayalı üretim için gerçekleşmiş olacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,hayvancılıkta yeni desteklemelere ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yumaklı: Destek konusu performansa dayalı üretim için  gerçekleşmiş olacak
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hayvancılık yol haritamızın diğer önemli ayağı da özellikle hayvancılık işletmelerinin dirençli güçlü ve sürdürülebilir üretim modeliyle çalışabilir olmasıydı. Tarımsal üretimde hem bitkisel hem hayvansal üretimde sürdürülebilir verimli kaliteli kayıtlı  ve sektöre yatırım yapılan bir üretim planlaması bağlamında bu çalışmalar da başlatılmıştır. Hayvansal üretim planlaması 1 Ocak 2024 tarihinde de yürürlüğe girmişti.

Şimdi hayvancılıkta planlı üretimle ilgili uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve bugünlerde Resmi Gazete'de yayınlanma sürecinde olan desteklerimiz, bizim üretim planlamamızın en önemli ayaklarından birisi bununla ilgili birkaç başlığı sizinle paylaşmak istiyorum.

Her şeyden önce üretim planlamasının temel amacı üreticilerimizin ister bitkisel üretimde olsun ister hayvansal üretimde olsun 3 yıl süresince önünü görebilecekleri onlara bir perspektif çizmek. Dolayısıyla bugün burada hayvansal üretimde ilgili konuları da bu başlıkla paylaşacağım.

Yeni modelimizde destekleme tutarları kat sayılar üzerinden belirlendi ve performansa dayalı bir destekleme sistemi oluşturuldu. Destek konusu her üretim için değil, performansa dayalı üretim için  gerçekleşmiş olacak.

Bununla birlikte yeni destekleme programımızı temel hayvancılık ve ürün geliştirme destekleri olarak iki başlıkta toplamıştık. Temel hayvancılık desteklerimiz; büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcık ve ipek böceği  faaliyetlerini desteklemesinden oluşacak. Her bir destek için de temel destek tutarları belirlendi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.